Kuih Atas Kelapa Bawah Hijau : 14 Kuih Melayu Ideas Malaysian Dessert Traditional Cakes Cooking Recipes
1 1/2 cawan santan cair; 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Kuih seri muka biasanya dihasilkan dalam dua lapisan dan secara tradisi berwarna hijau lapisan atas dan putih lapisan bawah. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Kuih seri muka biasanya dihasilkan dalam dua lapisan dan secara tradisi berwarna hijau lapisan atas dan putih lapisan bawah. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Tuankan adunan ke dalam acuan dan bakar dengan api atas bawah padaa suhu 170c. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 1 1/2 cawan santan cair;
Bahan lapisan bawah hijau :
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Bahan lapisan bawah hijau : Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Daun pisang (dilayur atas api). Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Daun pisang (dilayur atas api). Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Bahan lapisan bawah hijau :
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
1 1/2 cawan santan cair; Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Daun pisang (dilayur atas api). Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kuih seri muka biasanya dihasilkan dalam dua lapisan dan secara tradisi berwarna hijau lapisan atas dan putih lapisan bawah. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 cwn gula melaka atau gula merah; 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Tuankan adunan ke dalam acuan dan bakar dengan api atas bawah padaa suhu 170c. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Bahan lapisan bawah hijau : Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
1 cwn gula melaka atau gula merah; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Tuankan adunan ke dalam acuan dan bakar dengan api atas bawah padaa suhu 170c. Kuih seri muka biasanya dihasilkan dalam dua lapisan dan secara tradisi berwarna hijau lapisan atas dan putih lapisan bawah.
1 cwn gula melaka atau gula merah;
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Bahan lapisan bawah hijau : 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Daun pisang (dilayur atas api). 1 1/2 cawan santan cair; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Tuankan adunan ke dalam acuan dan bakar dengan api atas bawah padaa suhu 170c. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Kuih Atas Kelapa Bawah Hijau : 14 Kuih Melayu Ideas Malaysian Dessert Traditional Cakes Cooking Recipes. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Kuih seri muka biasanya dihasilkan dalam dua lapisan dan secara tradisi berwarna hijau lapisan atas dan putih lapisan bawah kuih hijau atas kelapa. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
1 1/2 cawan santan cair; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Kuih seri muka biasanya dihasilkan dalam dua lapisan dan secara tradisi berwarna hijau lapisan atas dan putih lapisan bawah.
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kuih seri muka biasanya dihasilkan dalam dua lapisan dan secara tradisi berwarna hijau lapisan atas dan putih lapisan bawah. Daun pisang (dilayur atas api). 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Tuankan adunan ke dalam acuan dan bakar dengan api atas bawah padaa suhu 170c. 1 1/2 cawan santan cair;
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Post a Comment for "Kuih Atas Kelapa Bawah Hijau : 14 Kuih Melayu Ideas Malaysian Dessert Traditional Cakes Cooking Recipes"